Overstappen zorgverzekering? Doe dat voor 1 februari!

zorgpolis kiezen

Is overstappen van zorgverzekering nodig?

Elk jaar in november komen de nieuwe premies en polissen van de zorgverzekeringen naar buiten. Ze kunnen verschillende dekkingen en de eigen risico of eigen bijdragen hebben veranderd. Dit hoeft dan niet langer meer bij jouw wensen te passen. Je hebt vanaf half november tot eind december de tijd om te beslissen of je huidige zorgverzekering nog bij jou past, voordat je er weer een jaar aan vast zit. Je moet je zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders. Een aanpassing van de maandelijkse premie kan over een jaar tijd erg oplopen. Dit is dan ook één van de belangrijkste redenen voor mensen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Mocht je nog niet weten naar welke nieuwe zorgverzekering je wil, maar je weet dat je sowieso weg wilt bij je huidige aanbieder, dan moet je deze ook voor 31 december opzeggen. En voor 1 februari zeker weten dat de nieuwe zorgverzekeraar je aanneemt. Zorgverzekeringen vergelijken kan veel geld schelen.

Welke zorgverzekeringen vergelijken

Negen zorgverzekering concerns en nog eens eenenveertig vertakkingen. Zoveel zorgverzekeraars hebben we in Nederland. En zij bieden allemaal een ander basispakket en een andere aanvullende pakketten aan. En niet elk basispakket of aanvullend pakket is voor jou weggelegd. Daarom moet je zorgverzekeringen vergelijken.

Wat haal je uit zorgverzekeringen vergelijken

Het is allemaal niet zo eenvoudig dat alle tarieven en basispakketten hetzelfde zijn. Nee, elke aanbieder heeft ook een eigen prijs. Het is dus ook niet zo dat het goedkoopste basispakket het beste pakket voor jou is. Door aanbieders te vergelijken krijg je het beste tarief en de goedkoopste maandlasten met een geschikt pakket voor jou.

Zorg die bij je past

Elke aanbieder biedt een ander pakket aan. En dat is maar goed ook, want we zijn niet allemaal dezelfde persoon. Iedereen vindt iets anders belangrijk of dat nou gaat om vrije keus van gezondheidsinstellingen, verschillende dekkingen voor kraamhulp of fysiotherapie. Gelukkig verschillen hier ook de basispakketten in. Op deze manier kun jij het basispakket vinden die de juiste kosten dekt voor je bril of lenzen en medische hulp wereldwijd vergoed. Door zorgverzekeringen te vergelijken vind je dat basispakket en of aanvullende pakket voor jou met de beste prijs.

Een overstapcadeau als extraatje

Aanbieders doen er alles aan om nieuwe klanten binnen te krijgen. Niet alleen telefoon en internet aanbieders ook zorgverzekeraars halen stunts uit om jou te winnen. Ze geven soms cadeautjes weg zoals vliegtickets, cadeaubonnen voor online winkels, kortingen door bedragen terug te storten op je rekening en is zelfs eens een Vespa scooter verloot. Helaas krijgen vaak niet alle nieuwe aanmelders al dit speciaals, maar wordt er een handvol uit de nieuwe aanmelders gekozen die deze cadeautjes krijgen. Maar wie weet ben jij diegene en heb jij naast een goedkope, goed passende zorgverzekering ook nog een cadeautje.

Neem de tijd bij het kiezen van een nieuwe zorgpolis

Het uitzoeken en je zorgverzekering vergelijken kan wel wat tijd in beslag nemen. Dus je zou er ook voor kunnen kiezen om bij je huidige zorgverzekeraar te blijven, maar ook zij hebben je polis aangepast. Om er zeker van te zijn dat deze nog steeds goed bij jou past is het wel verstandig om deze door te lezen. En jezelf af te vragen wat jouw wensen voor het komende jaar zullen zijn. Wie weet zijn er veel goedkopere zorgverzekeringen voor jou. Zorg wel dat je dit uiterlijk 31 januari doet. Wel moet je dan de huidige polis hebben opgezegd in het vorig jaar. Anders kun je pas volgend jaar overstappen.

Hoe kunnen we u helpen?

Wij bieden een unieke service aan met een energienota check.