Efficiënte ventilatie met WTW-units van Lucht & Ventilatie

Wat is een warmteterugwinunit (WTW-unit)?

Lucht & Ventilatie biedt een uitgebreide selectie WTW-units, luchtbehandelingskasten en warmtewiel-units, die zijn ontworpen om uw binnenklimaat te verbeteren en energie te besparen. Een WTW-unit is een geavanceerd ventilatiesysteem dat zowel de aanvoer als afvoer van lucht reguleert, bekend als balansventilatie. Dit betekent dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en frisse lucht wordt aangevoerd, terwijl er nauwelijks warmte verloren gaat.

Hoe werkt een WTW-unit?

Onze WTW-units bevatten een warmtewisselaar die de warmte van de afgevoerde lucht overdraagt aan de binnenkomende frisse lucht. Dit zorgt ervoor dat de binnenstromende lucht een aangename temperatuur heeft. De luchtstromen blijven volledig gescheiden, wat een efficiënte warmteoverdracht garandeert. In de winter wordt voorkomen dat koude lucht binnenkomt, terwijl de bypass in de zomer zorgt voor het binnenlaten van koelere lucht, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat.

Flexibele installatie van luchtbehandelingskasten

Onze luchtbehandelingskasten en WTW-units kunnen horizontaal, verticaal of schuin worden gemonteerd, afhankelijk van de specifieke eisen van uw gebouw. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen. Daarnaast zijn onze WTW-P plafondunits en wandunits uitgerust met een hoogrendement warmtewisselaar van cellulose, die zowel warmte als vocht kan terugwinnen. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder dat een condensafvoer nodig is.

Warmtewiel-units voor optimale energiebesparing

Daarnaast bieden wij WTW-units met een warmtewiel, dat gebruikmaakt van een sorptierotor om zowel warmte als vocht met hoog rendement terug te winnen. Dit maximaliseert de energiebesparing en zorgt voor een stabiel en aangenaam binnenklimaat, 24 uur per dag.

Ontdek de voordelen van WTW-units van Lucht & Ventilatie

Kies voor de WTW-units van Lucht & Ventilatie en bespaar op uw energiekosten terwijl u geniet van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Bekijk ons volledige assortiment en ervaar de voordelen van onze geavanceerde ventilatietechnologie.

Plaats een reactie