Energienota Check

 • Uw besparing is onze zaak.
 • energienota check
  Geen verrassingen achteraf.

Vul hier uw gegevens in

ConsumentZakelijk
Ja, bel mij terug voor een vrijblijvend advies op maat.
Ik wil op de hoogte van de acties en veiling via de nieuwsbrief.

Meest gestelde vragen Energienota Check

Een jaarafrekening energie is een document dat u krijgt van uw energieleverancier waarop o.a. vermeld staat hoeveel u over een bepaalde periode (meestal een jaar) aan gas (m3) en stroom (kWh) heeft verbruikt. De begin- en eindstanden van beide meters over deze periode staan erop vermeld. Controleer altijd goed of deze kloppen en overeenkomen met wat u doorgegeven heeft aan uw energieleverancier. Bij een slimme meter worden de standen automatisch doorgegeven en hoeft u dit niet meer zelf te doen. Toch is het altijd raadzaam om ook in geval van een slimme meter deze standen zelf te controleren. Meten is weten, twee keer meten is zeker weten!

Naast het verbruik over een bepaalde periode treft u op de energie jaarrekening ook uw tarieven voor gas en stroom, toeslagen, belastingen, het vastrecht (of vaste leveringskosten) en de in rekening gebrachte voorschotten over die periode. Het totaalbedrag inclusief alle kostencomponenten en kortingen voor het verbruik wordt verrekend met de totale voorschotten die de leverancier al van u heeft mogen ontvangen.

U betaalt elke maand een voorschot aan uw energieleverancier en op de jaarafrekening energie ziet u staan hoeveel maanden en wat het totaalbedrag is wat u heeft voorgeschoten. Het voorschotbedrag is gebaseerd op uw meest recente of te verwachte verbruik. Als blijkt dat u teveel aan voorschotten betaald blijkt te hebben, krijgt u geld terug. Als achteraf blijkt dat u meer heeft verbruikt dan moet u een bedrag terugbetalen. Het nieuwe periodieke voorschotbedrag voor het komende jaar wordt dan omlaag of omhoog bijgesteld. U kunt zelf ook altijd aangeven of u meer voorschot wil betalen om er zeker van te zijn dat u aan het einde van het jaar niet voor verrassingen komt te staan en rekening houdt met een hoger verbruik.

Heeft u vragen over uw energienota of denkt u dat er dingen niet kloppen dan kijken wij dat graag voor u na. Fouten maken is menselijk. Wij bieden u onze gratis energienota check aan en kunnen voor u narekenen of alles klopt. Tevens kunnen we aan de hand hiervan u een goed en duidelijk advies geven m.b.t. tot uw huidige contract en tarieven. Onze energienota check heeft in minstens 30% van alle gevallen geleid tot een besparing van boven de €250,- per jaar. Laat uw gegevens achter in bovenstaand formulier en stuur eventueel uw jaarnota naar ons op. Baat het niet dan schaadt het niet!

SwitchCollectief.NL gaat met uiterste zorgvuldigheid om met uw vertrouwen en persoonlijke gegevens. Wij wijzen er nadrukkelijk op dat wij uw gegevens enkel zullen gebruiken om u van een zo goed mogelijk advies te kunnen dienen op het gebied van energiekostenbesparing. Onze website is beveiligd (zie hangslotje adresbalk website) en u kunt er absoluut van verzekerd zijn dat wij uw gegevens nooit zullen delen met derden. Bij het verzamelen, verwerken en opslaan van persoonsgegevens volgen wij de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Voor meer informatie zie ons privacy-statement.

Wist u dat 55% van de consumenten nog een slapende klant is?

En nog geen 15% jaarlijks overstapt?

Waarom switchCollectief.NL?

 • 100% gratis en vrijblijvend!
 • Persoonlijk advies.
 • Volledige ontzorging.
 • Minimaal 20% besparing op energie.
 • Overstapboete?
  Wij regelen dat deze wordt vergoed.
 • Wij houden u actief op de hoogte van de beste aanbiedingen.

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u weten hoe u thuis kunt besparen. Ga naar onze 101 bespaartips!