Energiecoach

energiecoach switchcollectief

Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Wat ons drijft is het steeds zoeken naar de balans tussen commerciële en duurzame doelstellingen. Wij investeren graag in een betere leefomgeving voor iedereen en proberen daar op een krachtige manier invulling aan te geven door o.a. samenwerkingen aan te gaan met partners. Eén uiting daarvan is het energiecoach project waar we graag ons steentje aan bijdragen.

Wat is het Energiecoach project?

Het energiecoach project is een samenwerking van vele instanties, ondernemers en huurders.
Het project is onderdeel van het Europese project ‘Trime’. Waarbij zeven corporaties in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje zich inzetten om energie te besparen.
Voor het energiecoach project worden huurders via woningcorporaties in de eigen gemeenten gezocht die het interessant vinden om iets te leren over energiebesparing. De energiecoaches krijgen een cursus zodat ze in de eigen buurt buurtbewoners kunnen helpen en informeren over hoe een huurder er zelf voor kan zorgen dat de energierekening naar beneden kan. Dit is zowel goed voor de portemonnee als het milieu. De vrijwillige energiecoaches in de buurt vinden het belangrijk om anderen te informeren en bewust te maken van energiebesparing.

Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u weten hoe u thuis kunt besparen. Ga naar onze 101 bespaartips!

“Iedere consument wil kunnen besparen op de energiekosten. Wij zijn er dan ook voor iedereen: particuliere en zakelijke consumenten.”

H. Eddaoudi
oprichter & initiatiefnemer

Wat is het doel van dit project?

energiecoach

Het energiecoach project heeft als doel om huurders te informeren over hoe je zelf aan de slag kan gaan met energiebesparing. Veel huurders weten niet dat ze zelf een heleboel kunnen doen. Behalve switchen van energieleverancier zijn er veel kleine aanpassingen in het huis of huishouden mogelijk die ervoor zorgen dat de energierekening omlaag kan. Voor het energiecoach project is switchCollectief.NL een samenwerking aangegaan met woningcorporatie Eigen Haard om huurders te helpen met energiebesparing.

Wat doet een energiecoach?

Een energiecoach is iemand die anderen in de buurt helpt en informeert over hoe je kunt besparen op energie. Het overdragen van kennis en het geven van tips zijn hierbij belangrijke taken. Vaak is het mogelijk dat de energierekening omlaag kan. Dit is goed voor zowel de portemonnee als het milieu. De energierekening kan vaak tot zelfs een paar tientjes per maand omlaag. Reken maar uit wat dat op jaarbasis scheelt! Daarbij organiseert de energiecoach bijeenkomsten om kennis over te dragen over energiebesparing. Deelname aan het project is gratis en vrijblijvend. Neem contact op met ons voor meer informatie.